Kundkväll tisdag 13 oktober 18.00-19.30

Den 13 oktober är det kundkväll i butiken i Kristinehamn! Under höstens kundkvällar kommer ni få ta del av olika nya produkter, eller nya tekniker. Det kan egentligen vara lite blandat som visas under dessa kvällar, men information kommer i aktivitetskalendern och via anslag i butiken.

Först ut är en kväll med ljus, och jul! Så här står det på hemsidan!
Hoppas vi ses!



Redan under tidig kväll så har mörkret nu infunnits sig och det är den tiden som de flesta av oss myser till det hemma med bl.a ljus i olika former. Det kan vara antikljus i ljusstakar från något loppisfynd eller blockljus på ett fat osv. Vi tyckte därför det vore passande att bjuda in Marie Andersson, säljare av PartyLites produkter www.partylite.com.
Under ca en halvtimme berättar Maria om dessa högkvalitetsljus som erbjuds i en oändlig variation av färger och lika många dofter. Därefter kommer MAZZARIN visa hur man enkelt kan dekorera ljus så att de passar in just i det speciella rummet, till den speciella dukningen eller dekorera och paketera ljus för att ge bort i gåva. Sist under kvällen visar MAZZARIN hur du mycket enkelt och billigt kan göra dina egna personliga julkort.

Kvällen är kostnadsfri men vi kommer att ha flera erbjudanden som är relaterade till kvällens tema. Självklart kan du beställa produkter direkt av Marie på plats. Tyvärr har vi ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. Välkommen med din anmälan till [email protected] innan den 10 oktober.

Glittrigt julkort

Diana har gjort ett julkort till med massa glitter i fokus! Den här modellen lämpar sig utmärkt till massproducering om man skulle vilja det.



Material:
Brun cardstock
Basic grey, Eskimo Kisses "Glazed apple"
Rött satinband
Glittrigt dekorgummi
Fotohörn die från Quickutz
Julkuledie från Quickutz
Dymo
Limprodukter från Glue Dots

Möhippa och smyckeskurs 12 september

Den 12 september var det möhippa och inbakad smyckeskurs på Mazzarin!

 Man fick göra vad man ville, men vår inspiratör Johanna fanns tillgänglig om någon behövde hjälp.


Deltagarna gjorde inte bara smycken utan även en tavla till ett barnbarn blev gjort!


Här är pysslandet i full gång!


Kreativt kaos!


Ett superfint och lyxigt armband!


Det här armbandet gjorde bruden till sin blivande man!


Om du vill ha möhippa, eller någon annan tillställning hos oss så kan du läsa mer här! Eller ring till butiken 0550-158 00. Välkommen!

Nyheter vecka 39

Ännu en vecka har gått, så nu är det dags för lite nyheter!

Först ut är påfyllning av Bazzill swiss dots! De kostar 8 kr/st och den här färgen skulle kanske passa som bas på julkorten?


Fler färger av de fina självhäftande fyrkantiga blingstenarna har också kommit in! En förpackning kostar 29 kr och innehåller 80 stenar i olika storlekar.


Fler papper ur Basic Greys serie Indian Summer finns också i butiken nu. Det här kostar 10 kr/st.


Så finns även självhäftande vinyl (kanske till dina väggord?) i färgerna brun och svart inne igen. En hel rulle kostar 120 kr.


Välkommen in till oss på MAZZARIN Knep & Knåp!

Nyhetsbrev vecka 39

Hej på er alla,

 

Nu börjar det dra ihop sig för den underbara hösten. Visst njuter man av den höga luften, klarblå himlen, blåsten (eller är de bara jag som kommer från Skåne som uppskattar det kanske?) och alla dessa underbart mustiga färger. En annan som uppskattar denna årstid är en av våra inspiratörer. Eva-Lotta har scappat en LO i höstens tecken med den nya Basic Grey serien Indian Summer . Gå gärna in på vår blogg och låt er bli inspirerade. Just nu ligger en av våra kunder Anna Holméns alster som senaste inlägg. Tack för alla underbara alster som ni hittills har skickat in. Det är verkligen jätteroligt att ta del av det ni gjort. Fortsätt gärna med att skicka in mer som ni vill dela med er. Vi har inga kriterier förrutom att en del av materialet skall vara inhandlat hos MAZZARIN.

 

Snart är det oktober och som vanligt kommer MAZZARIN delta i Kort & Scrapmässa som äger rum 24-25 oktober. Helgen därefter bär det iväg till Skövde för Scrap & Stämpelmässa. Vi hoppas naturligtvis at vi får träffa som många som möjligt av er där. Vi har redan öppnat för förbeställningar. Läs mer under ovanstående länkar. OBS! Vår fysiska butiken är stängd 24 och 31 oktober.

 

Efter skolstarten sätter födelsedagskalasen igång med det eviga problemet vad ska man köpa? I vår fysiska butik hittar ni oftast något kul och annorlunda som kan hålla er inom presentbudgeten. Skulle ni inte hitta något hos varför inte titta igenom er Panduro HOBBYkatalog. Där hittar ni  ett jättebra sortiment för de minsta och lite äldre barnen i olika prisklasser. Skicka din beställning [email protected] till oss innan fredagar kl 15.00 så har vi era varor veckan därpå. Vi kollar alltid om varorna finns på cenrallagret inom 24 timmar från det att vi mottagit din beställning så att du vet att du säkert har produkterna veckan därpå.

 

Förra veckan var det verkligen proppat i nyhetskategorin så denna vecka tar vi det lite lugnt. Det är dock en del som är nyinkommet. Bl.a fyrkantiga rhinstones i bärnstensfärg och ytterligare 2 papper ur serien Indian Summer från Basic Grey, nyheter vecka 39 . För att få plats med alla nyheter som har kommit in de sista veckorna så har vi lagt flera mönstade papper på halva priset. Välkommen in och fynda!


Ha det så bra önskar
Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Bröllopskort

Anna Holmén har gjort det här kortet till ett bröllop. De små fina tyghjärtana har hon strött som konfetti i cellofanpåsen!


Höstglädje

Så här ser höstglädje ut enligt Eva-Lotta! Murrigt, mysigt och glatt!



Blommorna är gjorde med scallopkanten från en stans! Sen har Eva-Lotta bara satt en pappersboll i mitten och toppat med glitter.




Material:
Basic Grey Indian Summer Splendor
Basic Grey Indian Summer Squash
Naturfärgad kartong 180 gram
Vanligt vitt A4 papper
Embossingpulver vitt
Stickles platinum
Vita tygblommor från Panduro
Brads från Panduro
Punchinella guld
Fluid chalk
Häftklamrar guld
Fiskars kantstans scalloped
EK punch circle scalloped
Limprodukter från Glue Dots

Barnvagnsmobil

Johanna och Susanne har gjort denna enkla, men effektiva, mobil till Johannas son Olle att ha i barnvagnen!



Material:
Band
Filtdekorationer
Nål och tråd
Särkerhetsnål

God Jul

Här kommer ett julkort från Diana med de nya cookie cutter julkulorna från Quickutz. Hon har stansat kulorna i glittrigt dekorgummi och "hängt" upp dem med ett snöre.



Jätteglittrigt!


Material:
Blå och brun cardstock
Glittrigt dekorgummi
Snöre
Embossingfolder med snöflingor
Fluid chalk, alabaster och chestnut roan
Edge scraper
Stämpel från Nordic Art Stamps
Blå stämpeldyna
Limprodukter från Glue Dots

Lyktor av burkar

Indika har gjort ljuslyktor av gamla glasburkar. Mycket bättre än att bara slänga dem tycker vi! Och snyggt blir det också!
På en del har hon använt sig av etchall glasetsningskräm, men på andra är det bara fina band och snören som material! Kul att göra med barnen kanske?









Material:
Glasburkar
Etchall etching creme
Organzaband/ Snören
Div pärlor
Självhäftande dekor stenar
Smyckets tråd
Figurstans retro-blomma mini
Chalk dynor
Limproduker från Glue Dots

S.E.I Bridgeport – "Breeze", "Bordeaux" och "Clover"

 


Nyheter vecka 38

Den här veckan är nyhetskategorin proppfull!
Som vanligt kommer ett urval här nedanför!

Det har kommit in många stämplar från Inkido. De är monterade på EZ-foam och den här kostar 68 kr/st.


Snöflingan från Inkido finns i två storlekar. Den lilla kostar 56 kr/st och den stora 68 kr/st.


Även den här stämpeln kommer från Inkido. Priset är 48 kr/st.


Många av de fina pappren från Basic Greys julkollektion "Eskimo kisses" finns i butiken. De kostar 12 kr/st, men om man vill köpa alla i mindre storlek finns detta paper pad för 84 kr/st.


Till Eskimo kisses finns även dessa superfina brads i tyg! En förpackning med 9 st kostar 68 kr.


Basic grey har också släppt en ny serie som de kallar för "Indian summer". Från den serien har vi fått in ett flertal papper. Det här kostar 10 kr/st.


Inkido har inte bara stämplar utan vi har även tagit in dessa ljuvliga brads! En förpackning kostar 43 kr.


Making Memories har också släppt julpapper nu! De finns i butiken och detta kostar 11 kr/st.


Vi har också fått i påfyllning av de populära prickiga organzabanden! En meter kostar 6 kr.


Så där ja, visst är det läckra nyheter! Kom in i webbutiken och gör din beställning! Eller så ses vi i butiken i Kristinehamn!

Nyhetsbrev vecka 38

Hej på er alla,

 

Ibland så har man inte så mycket att säga men mycket kan ha hänt ändå. Därför rekommendar jag er att besöka www.mazzarin.se för att där gå vidare till nyheter 38.Vi har haft fullt upp med att packa upp ur kartonger, placera snyggt i vår butik och lägga ut i vår webbutik för att så snabbt som möjligt erbjuda er superfärska nyheter från bl.a Basic Grey, Inkido m fl. I vår fysiska butik finns det naturligtvis ännu fler nyheter så som styrolitkulor i alla storlekar, textilfärg, tvålmassa och mycket mer.

 

Imorgon fredag den 18 september har vi en aktivitet som förhoppningsvis ska intressera våra yngre kunder. Anja Ek och Annica Nilsson finns hos oss mellan 16-17.30 för att signera deras första bok som handlar om Jobbman www.jobbman.nu . Dagen till ära erbjuder de ett introduktionserbjudande, 95:- (ord.pris 125:- ). Det finns även målarbok att köpa till för 25:-. Vid köp av bok och målarbok så bjuder MAZZARIN på en ask kritor att ta med hem (gäller de 40 första). Välkomna!

 

Glöm inte att anmäla er till MAZZARINS kurser i höst. Vår första kurs håller vi den 29 september i Scrapbooking för nybörjare, det finns ett fåtal platser kvar. Läs mer om vad vi hittar på i höst genom att klicka aktivitetskalender .

 

Till nästa vecka ha det så bra önskar

 

Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Badpojkar

Elin har gjort en layout med sonen Sixten och hans kompis som motiv. Hon har rivit och slitit i pappren, samt klippt ut fina djur som dekoration!







Material:
Turkos och vit cardstock
Kaiser Craft, FunFair "Sideshow"
Karen Marie Klip "Red and white dots and stripes"
Thickers från American Crafts, Daiquiri vinyl
Häftklamrar
Inkssentials opaque pen white
Staedtler triplus fineliner svart
Limprodukter från Glue Dots

Vinhållare

För ett tag sedan beställde Linda Dimeus 30 st vinhållare av oss. Hon gör lite olika saker med dem och vi fick lov att visa ett urval av hennes vinhållare här i bloggen! Tack för det Linda!

Linda har inte "bara" haft flaskor i dessa behållare. I någon hon gjort som varit till en nyfödd bebis har hon haft barnkläder! Och till julen blir det förstås glögg!

   


Upp till 70 % REA hos Panduro HOBBY

Kolla in Panduros rea med upp till 70% rabatt. Skriv ner varorna du önskar beställa och skicka dem till [email protected] ring 0550-15800 eller kom ner till vår butik . Kom ihåg att vi inte har några krav på minibelopp inte heller tar vi ut någon fraktavgift (gäller vid hämtning av varor i vår fysiska butik). Om du önskar att vi skickar varor till dig så går vi enligt postens frankeringstabell (obs! Vi skickar inte papper). Lev tid ca 10 dagar.

 

Trevlig shopping! http://viewer.zmags.com/publication/c13df6eb#/c13df6eb/1  

Bästa hälsningar önskar

 

Susanne Forsberg


Maria-Therese publicerad i Scrapbooking m.m

Med den här superfina layouten blev vår duktiga inspiratör Maria-Therese publicerad i senaste numret av Scrapbooking m.m!

Stort grattis Maria-Therese!!

Ljuslykta med Etchall

Diana har gjort en ljuslykta lite roligare med hjälp av Etchall-krämen!

Det här behöver du:
Etchall-kräm
Något att dekorera
Självhäftande vinyl
En die
Eventuellt plasthandskar då krämen är frätande
Tidningspapper att vara på


Stansa ut ditt motiv med din stansmaskin, eller klipp på frihand. Skala bort skyddspappret från vinylen och fäst det på ditt objekt. Det kan vara med att ha lite extra vinyl i kanterna ifall krämen rinner, eller om man är oförsiktig så att de inte kommer på ställen det inte ska vara på.


Applicera sedan rikligt med kräm över ditt motiv. Diana använde en vanlig tesked. Sedan väntar man i 15 minuter och skrapar av den överflödiga krämen ner i burken igen! Det man inte får tillbaka i burken ska sköljas bort med vatten. Ta av vinylen under rinnande vatten och torka sedan torrt.


Så här fint blev Dianas första försök med Etchall! Om man vill kan man dekorera mer. Enkelt och lätt!


Diana har även piffat upp två burkar i köket!


Tja!

Elin har lyckats få med inte mindre än sex olika mönster på sitt kort, utan att det blir för mycket! Hemligheten är att använda sig av småbitar! Kanske man till och med kan bli av med lite spillpapper på ett sånt här kort!



Material:
Vit cardstock
Basic Grey JuneBug "VintagePlaid" "Crazy Quilt" "Admiral" "Daydream"
ZIG Writer pure black
American Crafts thickers "Daiquiri" foam
Scotch Strong&Precise glue

Nyheter vecka 37

Ännu en vecka har gått, och så var det dags att visa ett urval av nyheterna som kommit till butiken!

Dessa brads är ca 2 cm i diameter och riktigt läckra på alla projekt! Priset är 32 kr/förpackning.


Detta lim från YouDo kostar enbart 24 kr/flaska! Flaskan har smal pip och när limmet torkar blir det genomskinligt.


Den här fina kronan ska man ha till att dekorera sina blockljus med! Den kostar 33 kr och sätts fast med en liten pigg på ljuset.


För 36 kr får du hela 100 st halvpärlor i olika storlekar från YouDo. De är förstås självhäftande och passar till exempel som dekoration i mitten på blommor.


Dessa rhinestones finns i flera färgställningar och kostar 29 kr/förpackning.


I veckan har vi även fått in alla storlekar av den populära retro flower-punchen igen! Den här är ca 4,5 cm i diameter och kostar 169 kr. 


Detta lilla scrapkit kostar 49 kr och man får en hel del för pengarna!


Äntligen finns även reservblad till Fiskars skärmaskin i butiken igen! De kostar 98 kr för två stycken.


Stick nu in till butiken och ta en titt! Vi ses!

Nyhetsbrev vecka 37

Ja, ha då var det bättre väder än i juli och i juli hade vi dagar då det var kallare än på julafton, hm. Något som är något mer stabilt än vädret är att det händer saker hos MAZZARIN. Vi laddar som mest inför hösten . Just nu finns det scrapbookingkit från 49:-, extra tjocka tuschpennor (vattenlösliga) som är lämpliga för de minsta och mycket mer.


På tal om barn så har vi signering av en ny barnbok som heter Jobbman på fredag den 18 september mellan 16-17.30. Författare Anja Ek och illustratör Annica Nilsson, båda från Karlskoga kommer till MAZZARIN. Då det är denna dag som ugivningen sker firar vi detta med att ge de första 40 barnen en ask kritor. Om du är intresserad av att veta mer om Jobbman, besök då gärna hans hemsida www.jobbman.nu,


Några av veckans nyheter är att vi åter har Whale of Punch Retro Flower i lager. Nu har vi faktiskt alla storlekar av EK Success Retro Flower hemma från small till X-large. Skärblad till fiskars pappersskärare finns åter hemma och enligt oss som har provat så är kvaliten mycket högre än tidigare. Idag kom även Popcorn the Bear julstämplar med svensk text. Tyvärr kan vi i nuläget inte lägga ut dem i webbutiken då vår leverantör inte har några bilder. Nedan är ett smakprov på motiven men med engelsk text. Alla andra nyheter vecka 37 finner du här
 

 

Många har frågat om den nya produkten Letterpress. Läs mer om detta spännande ”stämpelvertyg” som från och med igår kan förbeställas genom MAZZARIN Letterpress Startkit .


Önskelista, en ny funktion i vår webbutik www.mazzarin.se

På varje produkt finns en knapp - lägg till på önskelistan. Klickar man på den knappen läggs produkten till på din önskelista. På sidan för din önskelista kan du fylla i namn och e-postadress på personer som du vill skicka önskelistan till. I mailet som mottagarna får finns en adress där mottagaren kan se önskelistan och lägga produkter från önskelistan i varukorgen och beställa de produkterna. Enklare än att skriva till tomten, eller hur?


Till sist måste jag bara skryta lite. Ni vet att jag inte kan berömma MAZZARINS inspiratörer nog mycket,  utan deras insatser hade MAZZARIN inte varit den inspirationskälla som den är idag. En av MAZZARINs duktiga inspiratörer, Maria-Therese Nordström har fått ett av sina alster publicerat i det senaste numret av Scrapbooking  mm. Stort GRATTIS Maria-Therese! Du kan se mer vad Maria-Therese och alla de andra duktiga inspiratörerna har gjort på vår blogg . Mycket nöje!

 

Till nästa gång. Ha de så bra.


Bästa hälsningar


Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Gröna växter

Indika har gjort flertalet alternativ till vanliga växter! Dessa är superfina, och mycket lättare att sköta än de traditionella eftersom de inte behöver vattnas! Jättepraktiskt!















Material:
Konservburkar/plåtburkar
Oasis för torra blommor
Grön sytråd grov
Figurstanser, Retroblomma mini & liten, Daisyblomma mellan, Litet hjärta 
Fluid chalk, Deep green, Dark Brown, Dark peony (cerise), Yellow Ochre (ockra gul)
Mönsterpräglare wellpapp
Skogsgrön, lime och vit cardstock 
S.E.I, Bridgeport "Breeze", "Bordeaux", "Clover"
S.E.I, Poppy "Adirondack"
Limprodukter från Glue Dots
Limpistol

Oh so far away

Diana har gjort en rund layout med ett mönstrat papper från Crate Paper som bas. Sedan har hon skurit remsor av mönstrat och enfärgat papper till bakgrund.



Material:
Crate paper, Lemon grass "Lemon"
American crafts, Backyard "Boing"
Röd cardstock
Zigwriterpenna, brun
Alfabet "Supermarket" och "Moonlight" från Quickutz
Band
Limprodukter från Glue Dots

Blöjtårta

Idag är det premiär för en ny kategori här på bloggen! Vi har valt att kalla den för "Du pysslar, MAZZARIN visar" och här är Din chans som kund hos MAZZARIN att synas lite på vår blogg! Vi har ju inte bara duktiga inspiratörer på MAZZARIN, utan även många pysslande kunder! Nu kommer bloggens läsare få se ett smakprov på allt fint som de skapar!



Först ut är en av våra kunder, Anna Holmén, som har gjort denna finfina blöjtårta med inspiration från den som Eva-Lotta hade gjort. Denna roliga idé går att variera på många sätt, och är alltid uppskattad hos småbarnföräldrar!

Tack Anna för att vi fick visa din fina tårta!



Blått halsband

Johanna har gjort ett underbart halsband i blå toner! Hon har länkat ihop det hela med olika pärlor i olika material.



Lyxigt hänge med mellandelar i strass!




Material:
Kedjelänkar, olika storlekar
Turkosa glaspärlor i olika former
Mellandelar m strass
Försilvrad koppartråd 0,8 mm
Lås m strass

Avbitartång och rundtång krävs till detta halsband.

Kusin vitamin

En superfin layout från Elin kommer här. Hon har använt flera av pappren ur Basic Greys kollektion "Junebug" och byggt samman layouten som ett lapptäcke.





Material:
Vit cardstock
Basic Grey JuneBug "VintagePlaid", "Crazy Quilt", "Admiral", "Daydream"
ZIG Writer pure black
American Crafts thickers "Daiquiri" foam
Scotch Strong&Precise glue
Symaskin
blingstenar Panduro
Limprodukter från Glue Dots

Nyheter vecka 36

Ännu en vecka har gått, och här kommer några av veckans nyheter!
Förutom det som visas i det här inlägget har det inkommit julnyheter från Quickutz. Dessa dies och alfabet är så pass nya att de inte ens hunnit komma upp på Quickutz egna hemsida. Om ni vill kika på dem är det alltså bäst att hälsa på i butiken i Kristinehamn. Så fort vi får bilder läggs de givetvis upp i webbutiken.

Först ut denna vecka är glittrigt dekorgummi i ett antal färger. De glittrar jättemycket i verkligheten, men det går inte att fånga riktigt på bild. Ett ark är 20x30 cm och kostar 24 kr/st. Använd dem till exempel till att stansa egna figurer och bokstäver med!
 

Ännu mer glitter har vi fått i form av detta paper stack från My Mind's Eye. Detaljer på pappren är ifyllda med glitter för extra effekt. Pappren är 12x12" och du får totalt 54 papper med 18 olika motiv för 299 kr.


Detta paper pad är 6x6" och kostar 99 kr/st. Det innehåller 36 dubbelsidiga papper med totalt 18 olika motiv. Märket är Websters Pages. Perfekt till dina vintagealster!


Vi ses i butiken!

Idag är det loppis!!

Om dryga halvtimmen öppnar Mazzarin Knep & Knåp portarna till höstens loppis!
Hoppas att vi ses där!

Nyhetsbrev vecka 36

Ännu en vecka har passerat i rasande tempo. Under veckan har fått in helt underbara dekorgummi i sju olika glittriga färger, mums och paperstack från Webster Page i två olika utformande mm. Kolla in under nyheter vecka 36 vad som erbjuds. En hel del av Quickutz juldies har kommit in till vår fysiska butik. Vi lägger in dem i vår webbutik så fort vi har bilder att bifoga. Det är nackdelen med att vara först, inte ens Quickutz har släppt dem på sin officiella hemsida.

 

På lördag är det scrapbookingloppis i butiken med start kl 10.00. Det har kommit in allt från Cuttlebugmaskiner, Magnoliastämplar, punchar till papper. Så skynda fynda! OBS! Att det tyvärr inte finns plats i vårt pysselcafé för pyssel under denna dag.

 

På lördag är det också Nationella Quickutzdagen och istället för rabatt på Quickutz produkter som finns i butik får Ni nu tillfälle att förbeställa från produkter som ännu inte släppts på den svenska marknaden. Passa på och spara 15% på ordinariepriser.

 

Nästa vecka närmare bestämt, lördagen den 12 september är pysselcafét bokat mellan 10.30-13.00 för en grupp som ska lära sig göra smycken så tyvärr, ni som planerat att komma och pyssla är hjärligt välkomna efter kl 13.00.

 

I vårt förra nyhetsbrev efterlyste vi alster som ni gjort av material som köpts hos MAZZARIN. I nästa vecka presenterar vi den första. Så håll utkik i vår blogg där som vanligt våra duktiga inspiratörer presenterar sina fina alster.

 

Till sist vill jag nämna att Lisa Lagerberg som arbetade hos oss 2007-08 är åter efter ett 10-månaders långt äventyr i London. Välkommen tillbaka! En presentation av Lisa kommer inom kort på vår blogg

 

Till nästa gång. Ha det så bra.

 

Bästa hälsningar

 

Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Vacker i vitt

Maria-Therese har på den här layouten förstorat en detalj från ett foto och använt sig av det i bakgrunden. Riktigt effektfullt!



Material:

Mönstrat papper från Basic Grey

Beige cardstock

Egengjorda rosor

Blad-die från Quickutz

Alfabet Rollerskate och Storybook från Quickutz

Spets och band från Mazzarin
Limprodukter från Glue Dots


RSS 2.0