Popupkort!

Här har Elin gjort ett popupkort!
Genom att dra i bandet kommer den lilla hälsningen fram!
Det här kortet är enkelt att göra, men även lätt att variera på olika sätt!

Material:
Scrapworks Season of Joy "Naughty or Nice"
Glue Dots "Easy liner double sided tape"
Lilla pappersbutiken stämpel: Gratulationer rund
Turkos stickles
Kurser i höst!

7 oktober (tisdag) Julkortskväll, kl 18.30-21.30

På begäran så startar vi vår populära julkortskväll tidigare än förra året. Välkommen hit och använd våra stämplar, stämpeldynor och andra juliga dekorationer. Detta är en kväll, då glitter och embossingpulvret ligger som en dimma i lokalen och embossingfönen surrar trvisamt i bakgrunden i takt med julmusiken. Vår duktiga kursledare kommer i början att visa olika exempel och därefter hjälper hon Er med det Ni behöver.

Antal: Min 7, max 10 personer

Pris: 270:-, kursmaterial och fika ingår

Kursledare: Agneta Carlsson


9 oktober, Scrapbooking kurser på Stenstalidskolans Kulturdag
Butiken är öppen som vanligt


16 oktober, "Föreläsning" om Scrapbooking hos V6 och Ladies Circle.
Butiken är öppen som vanligt


18 oktober (lördag) Scrappa tillsammans vuxen med barn, kl 14.30-17.00

Ta tillfället och scrappa tillsammans, vuxna och barn. Har Ni inte scrappat tidigare går vi igenom grunderna i scrapbooking.

Antal: Min 7, max 10 personer

Pris: 180:-/person. Kursmaterial, fika och popcorn ingår. Medtag foton

Kursledare: Susanne Forsberg


21 oktober, (tisdag) Fortsättningskurs Scrapbooking, kl 18.30-21.30

En kurs för dig som har scrappat en del och vill utveckla Din hobby. Vi går igenom flera olika tekniker inom scrapbooking och därefter föår Du möjlighet att prova dessa tekniker när Du själv scrappar.

Pris: 270:-, kursmaterial och fika ingår.  medtag foton
Kursledare: Susanne Forsberg


25-26 oktober (lördag & söndag) Scrap & kortmässan i Karlstad. se me info http://www.mazzarin.se/
Redan på fredag eftermiddag börjar vi packa ner butikens scrapprodukter och beger oss till Karlstad. Butiken har stängt under hela lördagen och stänger redan kl 16.00 på fredagen.


4 november (tisdag), Julkortskväll, kl 18.30-21.30
På begäran så startar vi vår populära julkortskväll tidigare än förra året. Välkommen hit och använd våra stämplar, stämpeldynor och andra juliga dekorationer. Detta är en kväll, då glitter och embossingpulvret ligger som en dimma i lokalen och embossingfönen surrar trvisamt i bakgrunden i takt med julmusiken. Vår duktiga kursledare kommer i början att visa olika exempel och därefter hjälper  hon Er med det Ni behöver.

Antal: Min 7, max 10 personer

Pris: 270:-, kursmaterial och fika ingår

Kursledare: Agneta Carlsson


5 november (onsdag), Scrapbooking för nybörjare, kl 18.30-21.30

En kurs för Dig som är nyfiken på scrapbooing - ett sätt att framhäva dina foton i kreativa album. Vi går igenom vilket material och vilka verktyg som behövs för att komma igång och vad man behöver tänka på när man skapar en albumsida. Därefter skapar du egna albumsidor under handledning.

Antal: Min 7, max 10 personer

Pris: 270:-Kursmaterial och fika ingår. Medtag foton.

Kursledare: Susanne Forsberg


11 november (tisdag) Pysselträff, kl 18.30- ca 21.30
Detta är en kväll får Dig som vill träffa andra som har något pyssligt intresse och vill bli inspirerad av andras hobby. Du kan t.ex ta med dig dina pärlor, stickning, tovningen eller scrapbooking. Vi tillagar något enkelt att äta och dricka, fika med något gott är en självklarhet. Välkommen med Din anmälan

Antal: Min 8, max 10

Pris: 110:-
Kvällens värd: Susanne Forsberg


18 november (tisdag) Presentinslagningskväll, kl 18.30-21.30

Snart är det jul och mellan denna jul och nästa så fyller många år. Visst har man många gånger tänkt att man skulle vilja slå in en gåva på något speciellt sätt så att inte bara gåvan utan även inslagningen blir mer personlig. Om  Du känner igen Dig så är detta kvällen för Dig. Vi kommer att skapa askar, lådor och vi kommer att visa olika inslagningar med dekorationer, band och mycket mer. Ta gärna med Dig en gåva som Du ska ge bort och passa på att slå in den denna kväll.

Antal: Min 7, max 10 personer

Pris: 300:-, visst material, dekorationer och fika ingår.

Kursledare: Agneta Carlsson


22 november (lördag) Julpyssel för alla åldrar, kl 14.30-17.30

Detta blir en eftermiddag med julpyssel på scehmat. Vi kommer att skapa lite traditionellt julpyssel så som t.ex pappershjärtan men även lite mer moderna saker som glaskulor dekorerade med glasfärg. Dessutom så ska vi hinna med att tova små änglar.  Det kommer att lukta glögg, pepparkakor, clementiner OCH naturligtvis popcorn. Barn under 10 år är välkomna i vuxet sällskap.

Antal: Min 7, max 10 personer

Pris: 175:-/personer, material (1 pappershjärta, 1 glaskula och en ängel) fika och popcorn ingår

Kursledare: Susanne Forsberg
Välkomna med Er anmälan!

Anmälan sker genom att eposta till info@mazzarin.se. Ange kurs, datum, namn, adress, epostadress och telefonnummer. Vi bekräftar oftast inom 24 timmar. Du kan naturligtvis komma ner till butiken på Spelmansgatan 36a eller ringa på 0550-15800


OBS! Anmälan är bindande. Betalning ska göras senast 10 dagar innan kurstillfället på bg 5532-5484, ange namn, kurs och datum i meddelandefältet. Ingen återbetalning av kursavgift om avanmälan sker efter sista inbetalningsdatum. Avanmälan pga av sjukdom godkännes naturligtvis mot uppvisande av läkarintyg. Fakturering av kursavgift sker till vårdnadshavare/kursdeltagare som ej är avanmälda senast 10 dagar innan kurstillfället


Äppelmos

Maria-Therese har altrat en glasburk med hjälp av somriga papper från Maja Design.
Burken ser riktigt underbar ut och är fin bara som dekoration!Med hjälp av band och spets har Maria-Therese gett oss känslan av gammaldags stil. Den här burken skulle farmor eller mormor säkert gladeligen ha sin hemmagjorda äppelmos i!


På locket sitter en tag som fått ett "Ä" gjort av pärlor. Detaljen som är pricken över i!

Nyhetsbrev september

Hej alla,


Sommaren var över men just nu känns det som om den är tillbaka. Vilket väder vi har haft den senaste veckan!


Lite nyheter har vi i sensommarvärmen och den största och bästa på mycket länge är att vi äntligen har en bloggredaktör. Diana är från Kristinehamn och jag har "känt" henne sedan jag började planera butiken och vet att hon är en jätteduktig kortmakare men hon gör även fina LO´s. Vad jag inte visste var att hon även är en hejare på att greja med bloggmiljöer. Läs mer om Diana på bloggen där hon presenterar sig själv. Än en gång välkommen Diana som redan uppdaterar bloggen flera gånger i veckan med de fina alster som Inspiratörsteamet skapar. Dessutom så lägger vi in bilder från våra kurser, nyheter på produktsidan, mässor och andra skojigheter http://mazzarin.se/blogg.php


Som vi flesta vet så är oktober Rosa Bandets kampanjmånad, MAZZARIN har skänkt ett startbidrag på 1000:- och skänker ytterligare 5:- per inlämnat tävlingsbidrrag. till Rosa Bandet. Läs mer på vår blogg om hur du kan bidra till RosaBandet.


De flesta av Er känner till MajaDesigns underbara papper. I butiken har vi en del av hennes serier och nästa vecka ser vi fram emot att packa upp hennes Julefridserie.


ZIZ designs kedjor hinner vi knappt hänga upp förrän de är slut, nu satsar vi även på deras underbart läckra mellandelar. Förhoppningsvis har allt detta roliga redan ankommit när vi skickat detta mail.


Den 25 - 26 oktober är det äntligen dags för Scrap och kortmässan i Karlstad, klicka på länken och läs mer om denna jättetrevliga mässa http://www.kortochscrapmassa.blogspot.com/  MAZZARIN kommer naturligtvis vara på plats så kom ihåg att den 25 oktober har vi helt stängt och fredagen den 24 oktober stänger vi redan kl 16.00. Den 25 oktober är det också Rosa Bandetdagen så vinnaren i vår tävling kommer då att ligga ute på vår blogg.

  

11 november (tisdag) Pysselträff, kl 18.30- ca 21.30
Detta är en kväll får Dig som vill träffa andra som har något pyssligt intresse och vill bli inspirerad av andras hobby. Du kan t.ex ta med dig dina pärlor, stickning, tovningen eller scrapbooking. Vi tillagar något enkelt att äta och dricka, fika med något gott är en självklarhet. Kostnad 110:- . Begränsat antal platser. Välkommen med Din anmälan info@mazzarin.se


Lisa som jobbat hos oss i snart ett år har bestämt sig för att prova på nya äventyr i London och flyttar dit i slutet av oktober. Lycka till i London, vi kommer att sakna ditt glada och positiva ansikte i butiken. Att ersätta Lisa är ingen lätt uppgift men vi har haft tur då 20 stycken personer sökte den lediga tjänsten som vi utannonserade på http://www.mazzarin.se/ och i vårt skyltfönster. Vi kallade 10 st till intervju och därefter hade vi tre kvar.. Beslut är nu fattat och vi hälsar Charlotte Wigh, kallad Lotta hjärtligt välkommen till oss. Redan nu kan ni träffa Lotta i butiken då hon under en tid kommer att gå bredvid antingen mig själv eller Lisa och inom snar framtid kommer även en presentation av Lotta att ligga på vår blogg.


Det var allt för denna gång. Ha det så bra!


Bästa hälsningar


Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Rosa Bandet-tävling hos Mazzarin!

Oktober är officiell månad för bröstcancer.
Var nionde kvinna drabbas någon gång i livet av bröstcancer. Men även om antalet diagnoser ökar, är det fler kvinnor som överlever sin bröstcancer i dag bland annat tack vare framgångsrik forskning.
Genom att skänka pengar till cancerfonden är man med och gör skillnad!
MAZZARIN Knep & Knåp har skänkt 1000 kr i startbidrag och för varje tävlingsalster som kommer in skänker vi ytterligare 5 kr. Om du vill vara med och skänka något extra i MAZZARINs namn kan du klicka på bannern här på sidan för att komma direkt till vår insamling.

Vi tjuvstartar vår Rosa Bandet-kampanj lite och idag går startskottet för MAZZARIN Knep & Knåps oktobertävling som har temat kvinna/kvinnor.
Reglerna är enkla.
Skapa något utifrån temat kvinna/kvinnor, och ha med minst ett rosa band någonstans på ditt alster. Det behöver inte vara i form av "Rosa Bandet", men ändå ett rosa band.
Alla alster är välkomna dvs, kort, layouter, smycken och altrade alster!

Sista tävlingsdag är den 21 oktober kl 00.00.och du deltar genom att skicka ditt bidrag till info@mazzarin.se i jpg format. I meddelanderutan MÅSTE du ange Rosa Bandet - Ditt namn
De alster du skickar in ska vara skapade för denna tävling specifikt och får inte vara visade innan.
Åldersgräns: Ingen

Juryn består av MAZZARINs personal och inspiratörsteam. Vinnaren får äran att pryda vår förstasida på www.mazzarin.se fram till och med 15 november och kommer även att synas på vår blogg. Dessutom lägger vi in vinnarens bidrag på MAZZARINs sida hos www.rosabandet.se
Istället för ett "riktigt" pris så skänker MAZZARIN ytterligare 500:- till Rosa Bandet om antalet tävlingsdeltagare uppgår till minst 30 st.

Inspiratör: Elin EldhJag är en tjej på 26år som bor i Karlstad med min man David, och vår 2,5månader gamla son Sixten i ett hus på Hagalund.
Jag är utbildad sjuksköterska och hoppas på att få köra ambulans någon gång i framtiden.
Jag älskar att pyssla med papper, pärlor och tyg men mest blir det scrapbooking, ett och annat kort kan också bli till och jag älskar att arbeta med starka färger och foton på människor i närbild.
Förrutom, jobb, studier, familj, pyssel sitter jag i styrelsen för Värmlands scrap- och stämpelsällskap och försöker att i alla fall få pyssla just den kvällen i veckan vi träffas.

Nyheter v 39!

Den här veckan har dessa nyheter kommit till butiken:

Olika färger av Windflower stämpeldyna för 39 kr/st.


Clearstamps för 125 kr/förpackning.
Det finns både till höstiga alster...


..och något till er som ser lite längre fram i tiden!


Välkomna till butiken i Kristinehamn, eller webbutiken på nätet!
www.mazzarin.se

Flasktag

Här har Jeanette gjort en flasktag av det som egentligen är en dörrskylt! Flasktagar kan man hänga runt exempelvis en flaska vin man tänkt ge bort. Och visst ser det mycket finare ut med en sådan här tag! En sån här blir perfekt om man vill piffa upp värd/värdinnegåvan nästa gång man ska bort!

Material:
Flasktag/Dörrskylt
Band
Blommor från YouDo
Brads från YouDo
Filtband
Brun ZIG Journaling & Title-penna
Vit cardstock
Fluid Chalk Chestnut Roan
Autumn Leaves clearstamps Flourishes v:1
Brun stämpeldynaKurs i scrapbooking 9 september

Den 9 september hälls det scrapbookingkurs i butiken!
Så här såg det ut under kvällen!Tack allesamman för en rolig kväll!

Love

En enkel, men effektfull layout. Pappret förmedlade det Elin ville säga och ibland behövs det inte mer.
Less is more.

Material:
Brun cardstock
Panduro Funky Love 'Love'
KI Memories Color Theory Collection 'Pink Botanical'
3L Easy Mounter White PermanentBloggredaktör: Diana AngleHej allesamman!
Jag heter Diana Angle och är ny bloggredaktör för Mazzarin Knep & Knåps blogg!
Detta innebär att det är jag som kommer lägga upp inläggen ni ser i bloggen och helt enkelt vara ansvarig för hur den byggs upp. Jag har redan börjat så smått och jag hoppas på att få till en rolig, varierande och framförallt inspirerande blogg!
 
Jag är 24 år och bor i Kristinehamn med min sambo. Huvudsysselsättning just nu är studier av sociologi på Karlstads Universitet och dessutom jobbar jag extra inom hemtjänsten. Jag har även läst genusvetenskap och hoppas på att någongång få arbeta med jämställdhet på något sätt.
På fritiden håller jag själv på med scrapbooking och cardmaking. Detta tar upp mycket tid, men det gör mig ingenting. Det går knappt att ha roligare än när man hittar DET perfekta pappret till just det kortet, eller när man färdigställt ett knepigt projekt! När jag inte scrappar surfar jag runt på pysselforum och bloggar, jag läser en hel del och så försöker jag finna tid till släkt och vänner. Tyvärr har dygnet bara 24 timmar och ibland hänger man inte med allt man vill..
 
Vi ses i bloggen!

Plocka smultron!

Här har Elin med hjälp av mönstrade papper skapat egna "smultron på strå" och även kopplat ihop layouten på ett fint sätt med fotografiet.

Material:
blå och vit cardstock
grön vellum
Scrapworks - Season of joy 'Naughty and nice' och 'Trim a tree'
Urban Lily - Sugary collection 'Breeze'
Blingstenar - Panduro
Fjärilar - You Do Flower Collection
Quickutz - Mini Alphabet 'Zoe'
Glue Dots - Easy Liner Doubled Sided Tape, Mini, 3dkuddar, Tacky PVA glue

Nyheter vecka 38

Under veckan har det kommit massa nyheter, bland annat har det kommit in fler färger och påfyllning av Glitter Stick från Panduro. Dessa kostar 32kr/st.

Det har även kommit in både mönstrade och enfärgare fotohörn från Heidi Swapp i läckra färger för endast 47kr/förpacking.
Vi har även fått in olika typer av thickers till butiken! Så här kan de se ut!


Kika in i webbutiken för fler nyheter!
Välkomna!

Nordiska Stämpel & Scrapmässan 6-7 september

Helgen den 6-7 september begav sig butiken, ägarinna och några inspiratörer till Göteborg!
Det var dags för Nordiska stämpel & scrapmässan!

Här är Maria-Therese och Agneta i monter nr F02:21!


Maria-Therese demade Crop A Dile Big Bite och Sizzix BIGZ med Cuttlebug.


Och Agneta lärde sig kassan med bravur!


I och urpackning av sortimentet var en historia för sig och Maria-Therese hade ledaregenskaper när det gällde detta!
Det är jobbigt...


...men kul också!


Agneta satte axeln till och fångade upp all utrustning och produkter. På den här bilden beskriver hon just detta!


Stort TACK till alla kunder som besökte montern under helgen!
Vi ses igen på mässan i Karlstad 25-26 oktober!

Grattis med muffins

Här har Jeanette skapat ett sprudlande och färgglatt grattiskort lagom till den annars så murriga årstiden!
Stämpelmotiven är färglagda med ProMarkers och tillpiffade med Panduros Ice Glitter Stick och lite 3D-lack.Material:
Från Mazzarin:

Turkos cardstock
Mönstrat papper - Tinkering Ink; Humphrey Bogart
Rosa journalingpapper från ark
Zig Journal & Title-penna
Band
Öljetter
Rosa bokstavsstickers från MM
Muffinsstämplar från Hero Arts
En bit av en filtbård

Butiksägare: Susanne Forsberg
I Kristinehamn (Värmland) bor jag sedan två år tillbaka i ett alldeles för stort hus men med en underbar utsikt över den värmländska skogen med min man och vår snart 8-åriga dotter. Ursprungligen är jag från Malmö (född 1965) där jag bott i stort sett hela mitt liv men min yrkeskarriär visade mig vägen till Lund och Tetra Pak där jag träffade min man som är uppväxt just i Kristinehamn. Efter flera flyttlass senare bl a Schweiz och Vietnam ville vi flytta hem till Sverige, och det var till Kristinehamn vi ville flytta! Där har vi en del av vår familj och Kristinehamn är en mindre ort men med allt det som vi behöver just nu i livet. Nära till naturen, frisk luft, nära till skola, inga parkeringsproblem, inga köer, nära till stan och vi har en rimlig chans att lära känna vår dotters kamrater, grannar och andra för att kunna bygga upp ett socialt nätverk för framförallt vår dotter. Vi har ännu inte ångrat att vi flyttade hit.


I Vietnam kom jag för första gången i kontakt med Cardmaking och det var genom min svenska bästis som bodde ett par hus ifrån oss. Hon är en superpysslare och jag är/var det verkligen inte. Men jag blev fast i denna underbara hobby och scrappade för glatta livet vårt sista år i Vietnam med det begränsade material som fanns att tillgå. När vi flyttade till Kristinehamn pratade jag med några tjejer om scrapbooking/cardmaking och de ville att jag skulle visa vad det gick ut på. Sagt och gjort, vi träffades hemma hos mig på tisdagar och under dessa träffar föddes idén om en pyssel/hobbybutik i Kristinehamn. 4 månader senare (3 mars 2007) öppnade vi MAZZARIN knep & knåp och ett par månader senare startade vi webbutiken. Scrappandet har fått stiga åt sidan mer och mer då jag tycker att det är roligare att driva vår fina butik som vi är väldigt stolta över. Förutom att driva MAZZARIN AB och scrappa så rider jag (en helt ny aktivitet som jag verkligen gillar). Några set tennis är heller aldrig fel. Jag älskar god mat med tillhörande rödvin. Är svag för torra småkakor och hatar orättvisor och utanförskap. Men det vi i min familj är bäst på är att mysa framför en film med en stor skål popcorn.


Jag hoppas att ni finner inspiration och glädje oavsett om Ni besöker oss i vår fysiska butik, på webben eller på någon av de mässor vi deltar i.


/Susanne Forsberg


Kungen av grimaser

Elins son Sixten kommer vi nog få se en hel del av! Här är han endast en vecka gammal, men redan "Kungen av grimaser!

Material:
Vit och blå cardstock
Diecuts with a view '12*12 dots'
Scrapworks - Season of joy 'Naughty and nice' och 'Trim a tree'
Grön vellum
Band från Mazzarin
Quickutz - Classic alphabet 'Katie'
Nål 'Tilda' - Panduro
Glue Dots - Easy Liner Doubled Sided Tape, 3d kuddar, MiniEn så här fin dekoration kan man bygga upp med hjälp av papper, olika band och en knappnål.

Inspirationsdagen 22 augusti

Den 22 augusti fanns MAZZARIN Knep & Knåps duktiga inspiratörer i butiken i Kristinehamn och pysslade live.
Under dagen skapades det både utifrån givna uppdrag och helt fritt med material från butiken!
De uppdrag som inspiratörerna fick var inslagning av tvålar, dekorera canvasdukar och göra dörrskyltar.

Dagen började med en gemensam frukost innan butiken öppnade och sedan såg det ut så här under dagen i butiken!
De som inspirerade var: Susanne, Elin, Jeanette, Maria-Therese, Johanna och lille Sixten.

Här syns från vänster Johanna, Jeanette och Elin i full gång!


Jeanette letar kanske efter den perfekta dekorationen och Johanna pärlar på.


Elin är djupt koncentrerad.


Så här fint inslagna och dekorerade blev tvålarna av våra duktiga inspiratörer! Visst ser det läckert ut?
Det är både kul att göra tvålarna och genom att slå in dem fint blir de färdiga tvålarna en annorlunda present, om man inte vill ge bort ett helt kit!


Här kommer lite detaljbilder på tvålarna.
Det fanns även en minipysslare i butiken denna dag i form av Elins son Sixten! ♥
Det ska börjas i tid!

Nordiska Stämpel & Scrapmässan information


Hej alla,


Nu är vi nästan klara med förberedelserna inför Nordiska Stämpel & Scrapmässan. Vi skulle vilja informera Er alla om att ni finner oss i monter  F0:21, precis vid cafeterian. Demos kommer att ske i vår monter endast med följande tidsschema (som vi hoppas att vi kan hålla)


Lördag

14.00

15.00

16.00

17.00


Söndag

12.00

13.00

14.00

15.00


Vi kommer att dema Crop A Dile Big Bite på olika material och föremål. Crop A Dile Big Bite är ett fantastiskt öljett/hål verktyg. Vi har naturligtvis verktyget med för försäljning med samma låga pris (445.-) som tidigare oavsett höjd dollarkurs.Dessutom visar vi Sizzix BIGZ. Dessa underbara dies fungerar fantastiskt bra i Cuttlebug och i Big Shot och med nästan obegränsade material. Vi dekorerar olika föremål med bl.a Grungeboard med hjälp av flera av Glue Dots limprodukter. Vi har med ett stort sortiment av Sizzixdies bl.a.Om Ni önskar Cuttlebug (mässpris 875.-) så går det att beställa på mässan och vi skickar hem dem till Er. Sedvanlig frakt på endast 35:- tillkommer. Kan vara skönt att slippa bära omkring på ett 3-4 kilo stort paket under mässan. Leveranstiden är ca 7 dagar och man betalar hos oss på mässan.  Fyll i formuläret nedan, skriv ut och ta med till oss. För Er som förbeställer tillkommer även en rabatt på 15% på ett köp under mässan (Cuttlebug ej inkluderad).  Väl mött i Göteborg hoppas vi!


Susanne med personal och inspiratörsteam


Förbeställning Cuttlebug för 875.- , frakt tillkommer på 35.-. Leveranstid ca 7 dagar)

  

___________________________________________________________________-____

Namn:

  

__________________________________________________________________________

Adress:

  

__________________________________________________________________________

Telefon gärna mobil:

  

__________________________________________________________________________

Epost:


RSS 2.0