Överläkarvillan

Ännu en layout från Diana. Här har hon fotat den gamla överläkarvillan på Marieberg i Kristinehamn. Idag bor det privatpersoner där, men visst är det fint! För att liva upp layouten har hon gjort ena halvan av titeln i en avvikande färg, samma som fotohörnet. Scallopedkanten har Diana gjort med hjälp av hörnrundare från EK success. De finns i butiken!Egengjorda rullar, och egengjord pin! Diana har använt en hattpinne och några pärlor.


Utklippta fåglar från andra sidan av mönsterpappret.


Material:
Blå, grön, vit och rosa cardstock
Heidi Grace "A Little Bird's tale"
Band
Hattpinne
Pärlor
Fotohörn från Heidi Swapp
Alfabet Rollerskate och Studio från Quickutz
Limprodukter från Glue Dots

Rapport från mässan i Avesta

Helgen 25-26 april var Mazzarin Knep & Knåp i Avesta för att delta i mässan som hölls där! Med på mässan var Susanne, Elin och Diana. Vi gav oss iväg redan på fredagen och kom hem på söndag kväll.
Helgen var väldigt lyckad, och vi åker gärna iväg nästa år igen!

Tack till Tony Rickardsson som guidade oss rätt på fredagkväll i Avesta! Jodå, det ÄR sant!!!! Den första människa vi stötte på i Avesta var ingen annan än speedwayföraren Tony Rickardsson! Fast vi förstod det inte förrän senare att det faktiskt var han! En lite rolig anekdot som vi var tvungna att dela med oss! :)

Nog snackat, här kommer lite bilder!
I den här lokalen höll mässan hus, Avesta Parken!


I Avesta låg det lite snö kvar, men under helgen slog björkarna ut!


Så här såg den fina montern ut! Helt klart mest färgglad på mässan!


Lång och fin monter!


Vår rosenkorg välkomnade kunderna!


Ett bord fullt med småplock!


Stampsmithstämplarna var förstås med och de gick som smör i solsken!


Prickbazzillerna lockade till sig många där de låg framme på ett bord!


Sista piffet!


Här har mässan öppnat!


Elin och Diana var både medhjälpare och deltagare på träffen. Här sitter Elin och funderar på en skiss!


Susanne och Elin löser världproblemen!


Diana och Elin är förstås klädda i cerist!


På kvällarna var det mys i stugan!


Tack till arrangörerna för en väl genomförd mässa och tack till alla kunder som besökte oss i montern!
Hoppas vi ses nästa år i Avesta, och kanske till och med till helgen i Skövde?

Nyhetsbrev

Hej alla,

Först vill vi be om ursäkt att vi skickar ännu ett mail till Er. Vi har normalt som policy att skicka ca ett i månaden men pga att vi blev sent inbjudna till Scrap och kortmässan i Skövde till kommande helg vill vi meddela Er alla att vi har stängt nu på lördag igen, alltså den 2 maj. Du kan läsa mer om mässan i Skövde här.


I söndags kom vi hem efter ett väldigt trevlig helg i Avesta och en mycket lyckad Scrap och kortmässa där. Du kan läsa om vår lilla tur i Dalarna och en liten anekdot som är mer otrolig än trolig men helt sann inom kort här på bloggen.


På torsdag är det Valborgsmässoafton och vi har öppet som vanligt 11-18.


När vi nu ändå skriver så vill vi påminna om Scrapbookingloppisen som vi kommer att arrangera den 9 maj under butikstid. Ta chansen att hitta klippen i fyndlådorna och ta även chansen att rensa på Dina hyllor. Inlämning pågår för fullt. Om Du har något Du vill att vi ska hjälpa Dig att sälja lägg då gärna allting i en låda eller påse så blir det lättare för oss att förvara Dina saker fram till den 9 maj. Du kan läsa mer om loppisen här


Tills nästa gång ha det så bra och om vi inte ses i veckan så ses vi kanske i Skövde till helgen.


Bästa hälsningar


Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Kusinerna

Elin har gjort en layout med de nya prickiga bazzillerna som kommit in till butiken strax innan Avestamässan! De blir nästan som ett mönstrat papper! För att rama in sitt alster ritade hon en ram kring det vita.Material:
Vit cardstock
Prickbazzill grön och rosa
SEI, Poppy "Adirondack"
Sizzix alfabet "Sock hop"
Mockaband
Fancy Pants pins "splash"
Limprodukter fårn Glue Dots

Öppettider vecka 18

Nu är vi hemma efter en jättetrevlig helg i Avesta och en mycket lyckad mässa! Vi laddar nu om och åker på Scrap- & stämpelmässa i Skövde nu på lördag 2 maj! Du kan läsa mer om den mässan här. Och så hoppas vi att ni kommer och besöker vår monter där också!

OBS!
STÄNGT på lördagen 2 maj!

Påsklovsscrap

Här kommer lite bilder från påsklovsscrappen! Kameran åkte inte fram så ofta som den borde ha gjort, men vi hade lika kul ändå! Under veckan pysslade flera tjejer i olika åldrar och flera återkom även flera gånger under veckan. Susanne har minst lika kul som de som kommer och skapar och lovar att detta är ett koncept som kommer tillbaka! Kanske redan till sommaren!

Två glada systrar! De hade även sin mamma med sig, som valde att göra smycken, men hon fastnade inte på bild.


Två fina kort!På väg hem

Nu är Mazzaringänget strax utanför Karlskoga och bloggar från bilen! Full rapport med bilder kommer en annan gång, men vi kan säga så här: helgen har varit toppen! Fylld av skratt, scrap, pyssel och packande. Avesta var mysigt och vi hoppas på att åka även nästa år!

Nyheter vecka 17

Den här veckan är det otroligt mycket nyheter! Om några timmar åker vi till mässan i Avesta! Det ska bli jättekul och en full rapport kommer förstås efter helgen!
Vi får välja ut några godbitar att visa här i bloggen så får ni kika själva vad som finns mer!

Bazzill kraft 7 kr/st.


Alla färger av bazzill swiss dots, 8 kr/st.


Gcd studios, dubbelsidigt 12 kr/st.


Massa olika papper från Making memories, här ett paper pad för 73 kr. 48 papper i storleken 6x6''. De flesta papper i detta paket finns även i butiken som 12x12''. De kostar 10-13 kr/st.


Mera making memories, 10 kr/st.


Underbara rosor från Prima! 15 kr för 10 rosor.


Blandade blommor! Även dessa köps i 10-pack och kostar 15 kr.


Flera olika glada papper från Basic grey, 9 kr/st.


Nästan alla papper ur SEIs serier "Mimosa" och "Bridgeport" 10-15 kr/st.Temadag på Stenstalidskolan

För ett tag sedan var Mazzarin på plats på Stenstalidskolan för deras temadag igen!
Det blev ännu en succé då alla platser var bokade och även lärare som skulle hjälpa till råkade hamna vid pysselborden!
Efter en kort genomgång av Susanne sattes pysslandet igång! Under dagen skapades en hel drös superfina layouter!

Tack för en trevlig dag!

Här kommer lite bildbevis på hur kul vi hade!


Och så var det några av dagens alster!

Marint tema i skyltfönstret

Nu har Indika varit i farten igen! Dags för nytt skyltfönster, och den här gången blev det marint tema! Lagom till sjösättning i vår Vänerstad!

Se, njut och inspireras!
Här kan ni se hur de tre lådorna såg ut innan Indika satte tänderna i dem.
Välkomna in till oss!

Nyhetsbrev

Hej på er alla,


Då var det dags igen att skriva några rader till Er om vad som händer på MAZZARIN och vad som kommer att hända några veckor framöver.


I helgen var Indika inne och dekorerade ett underbart härligt vår/sommarfönster. Ta gärna vägarna förbi och beundra vad hon har trollat fram med enkla medel som gamla träbitar, färg, schabloner.


Just nu är full rulle i butiken då jag och min praktikant Louise packar upp nyheter på löpande band. Idag hade vi det stora nöjet att packa upp Bazzill Swiss Dot. Swiss Dot är cardstock (=enfärgade) 12x12" papper men med en präglad prickig yta. Extra roligt är att vi har de senaste färgerna som anlände så sent som i torsdags till Sverige. Förrutom Swiss Dot så fick vi massor med mönstrade papper från bl.a Fancy Pants och Making Memory och ännu fler är på väg in under veckan bl.a SEIs Mimosa serie, mums säger jag bara. I slutet av veckan HOPPAS vi att en av våra leverantörer hinner att skicka jättefina clearstamps med vårliga tecken. Quickutz 4x8 alfabet är också på väg in i begränsad upplaga. För att få plats med allt detta så REAR vi nu ut stora delar av vårt papperssortiment. De aktuella pappren har vi ställt i en REA-låda, detta erbjudande gäller endast i vår fysiska butik.


På fredag när vi har packat upp alla nyheter är det dags att packa ner allt igen och bege oss till Avesta för att där medverka på kort och scrapmässa i Avesta. OBS! Vi kommer att stänga något tidigare på fredag och har helt stängt på lördag.


Under nästa vecka så har PANDURO hobby inventering och har därför inga leveranser den veckan.


Lördagen den 9 maj kommer MAZZARIN att arrangera  Scrapbookingloppis i butiken (kl10-15). Om du vet att du har saker som du vill bli av med, varför inte lämna ner dem till oss (inlämning sker 27 apr - 6 maj) så kanske vi kan få dem sålda (avgift 10% av försäljningspriset vid en aktuell försäljning). MAZZARIN numrerar och sätter på prislappar men du bestämmer priserna. Inga kredikort kan hanteras vid försäljning utan endast kontant betalning. Läs mer om detta roliga här och välkommen hit och fynda. Det som är värdelöst för någon är värdefullt för någon annan. Jag vet att det redan finns fleråriga scrappare som just nu rensar i sina hyllor.


Tills nästa gång. Ha de så bra och välkommen in och fynda billiga papper och njut av alla nyheter.


Bästa hälsningar


Susanne Forsberg med personal och inspirationsteam


Z

Diana har gjort en randig layout! Basen är svart cardstock och sedan har hon ordnat till zebraränder själv. Skönt att inte behöva klippa rakt för en gångs skull! Runt fotot har hon knutit ett mockaband med en stor randig pärla och kring chipboardmonogrammet har hon virat smyckestråd med olika typer av pärlor.

Material:
Svart och vit cardstock
Svart akrylfärg
Chipboardmonogram från Basic Grey
Svart Zig Writer penna
Pärlor
Smyckeswire
Mockaband
Limprodukter från Glue Dots

Smyckeset från C.H.I.Q

Vi har under en tid haft smyckeset från C.H.I.Q i butiken i Kristinehamn, men nu finns de även i webbutiken! Seten är kompletta och innehåller allt som behövs för att göra två eller tre smycken. Tydliga instruktioner ingår, och det står på varje förpackning vilka verktyg som behövs. MAZZARIN har flera av vårens kollektioner, men även stort sortiment av utgående modeller med ett kanonpris på 49:-/set. Pärlorna är av glas, snäckor, murano och/eller sötvattenspärlor.

Varför bara göra smycken? Du kan använda mellandelar av metall eller sötvattenspärlor när du skapar tavlor, kort, scrapbooking m.m!

Här kommer några exempel på hur smyckena kan se ut.
Det här setet "Honey" är utgående och kostar bara 49 kr/set!


Även det här setet, som heter Twinflower, är utgående och kostar bara 49 kr/set!


Det här setet heter Horsetail och kostar 99 kr/set!


Setet Snowdrop kostar 99 kr!Detta halsband är gjort utifrån ett set från C.H.I.Q av nybörjaren Diana! Det går snabbt, och framförallt är det lätt! Setet heter Sea Rush och kostar 129 kr/set!Vad händer i skyltfönstret?

Nu är det ny skyltning i ett av fönstren i butiken igen!
Här kommer en liten sneak peak, och när övriga bilder är redigerade får ni se vad Indika hittat på den här gången!

Visst anar ni temat?

Scrapbookingloppis 9 maj

På allmän begäran arrangerar MAZZARIN lördagen den 9 maj scrapbookingloppis i butiken på Spelmansgatan i Kristinehamn. Öppettid är som vanligt kl 10-15. Det är första gången som vi ordnar denna typ av aktivitet så vi hoppas och tror att den ska slå väl ut. Det som någon finner värdelöst är värdefullt för någon annan.


Inlämning sker 27 april - 6 maj.
1. Du prissätter dina produkter
2. Vi numrerar dina produkter och sätter på prislappar.

Vi sköter försäljningen mot en avgift på 10% av försäljningspriset. Endast kontant betalning. Senast den 16 maj ska ej sålda produkter och pengar hämtas.  De produkter och/eller pengar som ej hämtats innan den 17 maj återlämnas ej. Produkterna skänks då till Röda Korset och pengarna skänks till Rädda Barnen.

Börja rota i era gömmor redan nu, så ses vi i fyndlådorna!
HJÄRLIGT VÄLKOMNA!


Sooligt!

Diana har fått i uppdrag att använda pärlor och smyckesdetaljer på några alster, så det kommer bli ganska mycket sådant från henne nu ett tag. Detta för att visa att det går att kombinera de två hobbyerna!

Diana har gjort en somrig layout med ett papper från SEI:s julkollektion "Glitzmas". Det är en rak layout, och genom att sätta titeln direkt på fotot blir layouten ännu mer kompakt. Bandet med knutar bryter av det hela en smula.Nästan de enda dekorationerna är dessa pärlor som Diana satt på hattpinnar och sedan på en ring.


Material:
Vit cardstock
SEI, Glitzmas "merry little ornaments"
SEI, ally's wonderland "dancing dahlias"
Thickers från American crafts
Band
Blå Zig writer penna
Pärlor
Hattpinnar
Limprodukter från Glue Dots

Påskpyssel i butiken

Den här veckan är det påsklov och det är påskpyssel i butiken!
Läs mer här, och hör av dig för att höra om det finns platser kvar!

Så här kul var det på sportlovet och vi hoppas på ännu en succé!

Ullmobil

Först och främst, GLAD PÅSK till er alla önskar vi på Mazzarin! Hoppas ni har en bra påskhelg! Här i Kristinehamn är det fint väder idag, perfekt för lite trädgårdsarbete, eller för att bara ta en kaffe utomhus!

Och så tänkte vi visa denna fantastiskt fina mobilen i ull som Elin har gjort!
Vilken färgklick!


Material:
Mobilring 20cm, Panduro
Vaxad brun lintråd, Panduro
Nepal ullpärlor grön/orange, Panduro

Student-LO

Diana har gjort en layout med foto från hennes studentdag för ett antal år sedan!
Vårigt, och i Mazzarins färger!

Material:
Vit cardstock
Inger Harding design, White flowers on Pink
Inger Harding design, White flowers on Green
Panduropapper, Glitter & Gloss collection, Pink Glossy Checks
Thickers från American crafts
Bokstavsstickers från Making Memories
Puffigt hjärta
Limprodukter från Glue Dots

Altrad ask

Elin har altrat en ask med Maja Design-papper. Bra att ha en snygg ask att lägga grejer i!Material:
Askstomme
Vit akrylfärg
Mönsterpapper från Maja Design
Brads
Blommor från Prima
Fluid chalk
Limprodukter från Glue Dots

Blomkort

Här kommer ett litet kort med blommor från Diana. Istället för att använda ett mönstrat papper har hon stämplat med en clearstamp från Artemio flera gånger i bakgrunden.

Material:
Vit, brun och svart cardstock
Stämplar från Artemio
Lilarosa stämpeldyna
Embossingpulver guld
Organzaband
Limprodukter från Glue Dots

Alfabeten från Quickutz

Än finns det tid att förbeställa alfabeten från Quickutz!
Läs mer om det här!
Nedan följer några tidigare visade alster där inspiratörerna använt några av dessa alfabeten!

Moonlight.


Chemistry.


Storybook.

Nu grönskar det

Här kommer ett blått och rött kort med titeln "Nu grönskar det" från Diana. Hon har använt nya stämplar från Artemio och en och samma blå stämpeldyna. För att få en svagare färg på vissa stämplingar har hon helt enkelt stämplat en extra gång innan hon fyllt på med ny färg.

Material:
Blå och röd cardstock
Blå stämpeldyna
Stämplar från Artemio
Glitterlim
Dymo
Limprodukter från Glue Dots

Pythagorions hamn

En layout som Elin gjort! Genom att ha en cirkel i nederkanten på layouten bryter hon av snyggt mot de vertikala remsorna!

Material:
Röd och vit cardstock
Melissa Frances "Daniel" & "Robby"
Band
Chipboardstjärna från American Crafts
Fancy Pants designs Fashion sense pins "harvest"
Alfabet Zoe från Quickutz
Limprodukter från Glue Dots

Nyhetsbrev april 2009

Nedan följer april månads nyhetsbrev. I mailet som skickades ut hade några små tryckfel letat sig in i texten, men de är tillrättade och det är alltså nedanstående text som är korrekt.


Hej på er alla,


Våren har kommit, eller? Hos MAZZARIN blommar det i varje fall ständigt upp nyheter, gå gärna in på hemsidan och titta under vecka 14. Tyvärr har vi inte möjlighet att lägga in alla nyheter i webbutiken då vissa leverantörer inte har bilder på alla sina produkter. Av det kan man dra slutsatsen att det är alltid värt att besöka MAZZARINs fysiska butik som har ambitionen att inspirera till mer skapande.

Jag hade en kund i förra veckan som ville köpa flera av våra färdiga produkter  = inspirationsmaterial. När jag talade om för henne att dessa inte var till salu utan "bara" var tänkt som inspiration så blev hon först förvånad och lite irriterad men efter en stund så sken hon upp som en sol och sa - Gud vad kul! Vad behöver jag för att göra de här korten? Jag vågar påstå att när hon gick ifrån butiken så var hon mycket mer nöjd med det som hon skulle hem och skapa än om hon hade köpt de färdiga korten.


Personalen hos oss består oftast av mig själv men jag har haft förmånen och turen att under de senaste två åren haft tre underbara tjejer som har jobbat som timanställda hos mig och det är Linnea, Lisa och Lotta. Lotta har nu fått en 75% tjänst på Sjärnhallen i Kristinehamn och har därför ingen möjlighet att jobba de fåtal timmar som vi kan erbjuda henne. Lotta har varit en underbar person att lära känna och hon har varit mycket uppskattad av våra kunder. Lotta har ersatts av Mikaela Nilsson. Mikaela beskriver sig som en go o gla värmländska och jag kan verkligen hålla med. Mikaela har gått bredvid Lotta i ett par veckor men står nu på egna ben och klarar det jättebra. Varmt välkommen Mikaela och stort lycka till Lotta!


I nästa vecka är det "Marken" (vårmarknad i centrala Kristinehamn), närmare bestämt på onsdag 8/4. Om vädret tillåter kommer vi finnas på Kungsgatan (vid Nordea). Kom gärna förbi, det kan löna sig. Veckan efter påskhelgen är det påsklov och vi vill därför påminna att vi kommer att arrangera påsklovsscrap i butiken, läs mer här.


Vi börjar så sakteliga förbereda oss för Scrap och kortmässa i Avesta den 25-26 april. OBS! Att vi stänger tidigare på fredagen den 24 april coh håller helt stängt lördagen den 25 april. Denna mässa kan jämföras med den som hålls i Karlstad varje höst. Vi ser verkligen fram emot att komma iväg. Inför mässan så kommer vi att köpa in en hel del produkter och innan vi lägger en order så ger vi Er alla chansen att förbeställa nedanstående Quickutz produkter. Detta gör vi för att kunna erbjuda er ett större ubud än vad vi är villiga att riskera att ha i butiken. Många av våra leverantörer har nämligen minimikrav på inköpsumma samt minimiantal av varje produkt.
Om Du skulle vilja beställa av nedanstående så skicka ett mail till info@mazzarin.se . Glöm inte att skiva namn, adress och telefonnummer (gärna mobil). Vi behöver Din beställning innan onsdag den 8 april. Alla alfabet är på en platta. Plattans storlek är 4x8". Alfabeten är framtagna för Quickutz Revolution men de fungerar alldeles utmärkt i Cuttlebug. Du kan läsa mer på Quickutz hemsida.

Alla alfabet kostar 390 kr/st. Storleken mini är ca 1,5-2 cm höga och storleken skinnimini är snäppet mindre.

Chandelier mini.Chemistry mini.


Chick-a-dee mini.


Chocolate mini.


Jacqueline mini.


Moonlight skinnimini.


Storybook mini.


Supermarket mini.Till nästa gång, ha det så bra önskar

Susanne med personal och inspirationsteam


Vintage påskkort

Diana fick en utmaning av Susanne som bestod av att göra ett påskkort i vintage-stil!
Så här blev resultatet! Det lilla fågelboet har Diana gjort med sötvattenpärlor och försilvrad koppartråd!

Material:
Grön och vit cardstock
Motivsticker
Embossingfolde "swiss dots" till Cuttlebug
Försilvrad koppartråd
Sötvattenpärlor
Organzaband
Spetsband
Rub ons
Fluid chalk, creamy brown
Limprodukter från Glue Dots

Nyheter vecka 14

Nu är det fredag igen och dags för oss att visa upp några av veckans nyheter!
Ganska mycket påfyllning, men även lite nytt den här gången!

Först ut är lite nya mönstrade papper med vårig känsla! Detta kostar 13 kr/st.


Och det här rutiga kostar 11 kr/st!


Dessa fina kronor är perfekta som dekoration! Diana har använt dem här. De kostar 7 kr/st.


En ny limprodukt förr oss har landat! Det är dot 'n' go! Glue dots på rulle! Dessa är ännu lättare att fästa än vanliga glue dots, och så är det fler i förpackningen! En sådan här rulle kostar 53 kr.


En klassiker är åter i lager. Tacky PVA glue blir genomskinligt när det torkat och passar till de flesta projekt! En flaska kostar 41 kr. Titta i nyhetskategorin för fler påfyllningar av olika produkter från glue dots.


Välkomna in till oss i webbutiken, eller till butiken i Kristinehamn!

Två elefanter balanserade

En layout med elefanter från Diana! Sommaren 2008 var Diana och hennes sambo på endagssemester på Kolmården. Där fanns dessa två elefanter som bestämde sig för att balansera uppe på trädstammen. Dagen efter att Diana varit där kunde man läsa i tidningen att just de här elefanterna senare på kvällen hade rymt!

Material:
Svart och grå cardstock
Panduro Retro Collection
Blommor från Artemio
Självhäftande chipboardfigur
Alfabet, Moonlight och Fiesta från Quickutz
Punchinella
Knappar
Pin
Ljusblå floss
Zig journal & title svart
Fluid chalk, charcoal
Limprodukter från Glue Dots

Glad Påsk

Diana har gjort ett glatt påskkort med hjälp av de självhäftande chipboardfigurerna!Material:
Vit och gul cardstock
Basic Grey, Sultry "Swell"
Grön akrylfärg
3dlack
Gult glitterlim
Självhäftande chipboardfigurer
Halvpärlor
Fluid chalk, dark brown
Zig writer penna
Alfabet Storybook från Quickutz
Limprodukter från Glue Dots

RSS 2.0